Pizzatest

Pizza, wereldwijd misschien wel het meest gegeten gerecht. De historie van deze platte deegbodems gaat terug naar de Vikingen, in de negende eeuw. De pizza zoals wij die kennen komt uit Italië (de dunne bodem-variant) of uit de Verenigde Staten (de dikke bodem-variant).

Bij Shuffle wilden wij weten welk Italiaans restaurant nu de lekkerste pizza van Alkmaar maakt. Wij hebben de verschillende pizzaiolo (pizzamakers) getest op de basis: de bodem, de saus, de mozzarella én de toppings die mee werden geserveerd.

Restaurant Vito

Een prachtig restaurant, gelegen op de Schelphoek. De pizza Chianti heeft een uitstekende bodem: stevig, krokant, lekker en niet te hard. De tomatensaus heeft een duidelijke en lekkere smaak. Het is jammer dat de smaak van de mozzarella minder duidelijk aanwezig is. Hierdoor is niet te beoordelen of het buffelmozzarella is of gewone. Voor de prijs van € 14,50 had het wel duidelijk buffel mogen zijn. De andere toppings zijn smaakvol en vers. Al met al een goede pizza.

Cijfer: 7,5

Ristorante Pizzeria Portofino

Dit bekende gezicht op de Mient straalt Italië uit, met haar hectiek en sfeer. Een leuke en gezellige tent waar het altijd druk is. Wij kiezen de Nora. Wat meteen opvalt is de slappe bodem, waardoor een slice niet makkelijk uit de hand te eten is. Ook zitten de randen van de bodem tegen verbranding aan. De saus en de kaas zijn vet en hebben geen of nauwelijks smaak. Wat de overige toppings betreft: deze zijn vers en maken nog iets goed van deze relatief dure pizza van € 12,00.

Cijfer: 5

Pizzatest

Door: Menno Vanwersch

Pizza, wereldwijd misschien wel het meest gegeten gerecht. De historie van deze platte deegbodems gaat terug naar de Vikingen, in de negende eeuw. De pizza zoals wij die kennen komt uit Italië (de dunne bodem-variant) of uit de Verenigde Staten (de dikke bodem-variant).

Bij Shuffle wilden wij weten welk Italiaans restaurant nu de lekkerste pizza van Alkmaar maakt. Wij hebben de verschillende pizzaiolo (pizzamakers) getest op de basis: de bodem, de saus, de mozzarella én de toppings die mee werden geserveerd.

Restaurant Vito

Een prachtig restaurant, gelegen op de Schelphoek. De pizza Chianti heeft een uitstekende bodem: stevig, krokant, lekker en niet te hard. De tomatensaus heeft een duidelijke en lekkere smaak. Het is jammer dat de smaak van de mozzarella minder duidelijk aanwezig is. Hierdoor is niet te beoordelen of het buffelmozzarella is of gewone. Voor de prijs van € 14,50 had het wel duidelijk buffel mogen zijn. De andere toppings zijn smaakvol en vers. Al met al een goede pizza.

Cijfer: 7,5

Ristorante Pizzeria Portofino

Dit bekende gezicht op de Mient straalt Italië uit, met haar hectiek en sfeer. Een leuke en gezellige tent waar het altijd druk is. Wij kiezen de Nora. Wat meteen opvalt is de slappe bodem, waardoor een slice niet makkelijk uit de hand te eten is. Ook zitten de randen van de bodem tegen verbranding aan. De saus en de kaas zijn vet en hebben geen of nauwelijks smaak. Wat de overige toppings betreft: deze zijn vers en maken nog iets goed van deze relatief dure pizza van € 12,00.

Cijfer: 7,5

Taormina

Wie kent dit restaurant op de Laat niet? Hier waan je je echt in Italië en word je overvallen door de goede gastheerschap. Voor de test nemen wij de Funghi met als extra topping mozzarella. De bodem is krokant en dun, zoals het hoort. Ook hier heeft de tomatensaus niet veel smaak en van de mozzarella is al helemaal niets te proeven. De andere toppings zijn wel vers, echter het geheel is vrij smaakloos. Een tegenvaller voor een restaurant met als enige in Alkmaar de titel Ospitalitá Italiana (restaurants die de Italiaanse horecanormen respecteren) en weinig ‘waar’ voor € 12,00.

Cijfer: 6

La Famiglia

Sinds twee maanden zit dit nieuwe, moderne restaurant, op het Zevenhuizen. Hier word je aangenaam verwelkomd door de vriendelijke en vrolijke gastvrouw. Om te kijken hoe de Sardijnse pizzaioli het doet, nemen wij de Rucola. Wat meteen opvalt is de zeer goede bodem: stevig en krokant. Een heerlijke tomatensaus vormt de basis, alleen is ook hier de mozzarella niet herkenbaar, wat een tegenvaller is. Wat de toppings betreft, deze zijn vers en smaakvol. De olijfolie maakt de pizza echt af. En dat voor de prijs van € 12,00.

Cijfer: 7,5

Thup’s pizzabakkerij en delicatessen

Thup’s zit sinds ruim een jaar op de Houttil, naast De Kleine Johannes. Buiten de voor- en nagerechten serveren zij alleen pizza’s en verkopen ze Italiaanse delicatessen. Thup’s is winnaar van de vakwedstrijd Lekkerste Pizza van Nederland 2015. En terecht! Wat een genot is de door ons beoordeelde Da Vinci Bufala. Een bodem van biologische meelsoorten die perfect is: dun, krokant en licht op de maag. De saus is uitstekend en de mozzarella is ook echt van een buffel. Misschien kan er nog een goede olijfolie overheen, maar dat is persoonlijk. De toppings zijn heerlijk en vers. Een echte topper, zeker gezien de prijs van € 12,50.

Cijfer: 9

 

Geef een reactie