Herfstige Pompoensoep een beetje pit en bite

De herfst is begonnen. De bomen kleuren oranje en bruin en de dagen worden kouder en donkerder. Met de verandering van het weer, verandert ook onze eetbehoefte. Ik bedoel: de tijd van maaltijdsalades is wel een beetje voorbij. Dit weer vraagt om een lekkere soep! De Hollandse pompoenen liggen alweer een tijdje in de winkel, dus dit is een goed moment om weer eens pompoensoep te maken. In Shuffle vind je dit keer het recept voor een simpele soep met gember voor een beetje pit en gebakken paprika voor een beetje bite.

Ingrediënten

1 oranje pompoen (+/- 1 kg)

1 winterwortel

1 ui

2 teentjes knoflook

2 cm verse gember

groentebouillon

1 rode paprika

bosje bosui

paar takjes peterselie

olijfolie

peper

zout

Bereiding

Snijd de pompoen in kwarten en lepel de pitjes eruit. Als de schil mooi is laat je die eraan, maar haal wel de lelijke plekken weg. Snijd de pompoen nu in flinke stukken, de wortel in plakjes en de ui in halve maantjes. Hak de gember en de knoflook fijn. Verwarm in een grote soeppan 2 eetlepels olijfolie en bak de uien glazig, voeg de knoflook en gember toe en roer het geheel nog even door. Doe de pompoen en wortel erbij en bak dat ook nog kort mee. Giet er bouillon bij tot de pompoen onder de bouillon staat en breng het aan de kook. Laat dit zachtjes 20 tot 30 minuten koken met een deksel op de pan.

Ondertussen heb je alle tijd om de paprika in hele dunne reepjes te snijden en de bosui in ringetjes. Bak dit in wat olijfolie net gaar, maar wel knapperig. Breng het mengsel op het laatst op smaak met peper en zout. Hak dan de peterselie alvast fijn.

 

Pureer de soep met een staafmixer als de pompoen zacht is en proef of er nog peper of zout bij moet. Verdun de soep met een beetje water, als je hem te dik vindt. Schep de soep in kommen of borden en leg er de paprika met bosui op en strooi er wat peterselie overheen.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie